Dansprint kajakaški ergometer je popolna fitnes naprava, saj razgiba in krepi vse večje mišične skupine, kot tudi srce, pljuča in krvni obtok. Naprava je enostavna za uporabo, možnost, da pri uporabi  pride do poškodbe, pa je neznatna. Ne glede na vašo starost, velikost, težo in telesno pripravljenost vam kajakaški ergometer Dansprint približa pogoje veslanja na vodi.

Veslanje na ergometru uporabniku omogoča aerobno in anaerobno vadbo, doseganje in vzdrževanje željene telesne pripravljenosti in teže, saj način gibanja celotnega telesa med vadbo zahteva precejšnjo porabo kalorij.

Na njem je posebno zasnovan ventilator, ki omogoča zelo podoben zavesljaj in upor kakršnega imamo v kajaku. Upor je mogoče spreminjati z uravnavanjem dovoda zraka. Vsak posameznik si lahko prilagodi nastavitve glede na svojo pripravljenost in s tem pridobi občutek za pravi zavesljaj. Opremljen je z zelo zmogljivim računalnikom, ki ima velik grafični prikaz. Meritve so zelo natančne, zaradi česar je primeren tako za raziskave in testiranja kot tudi za vsakodnevni trening.1. Dansprint Pro Kayak:2. Dansprint Pro Canoe:3. Dansprint Fitnes:Dansprint ergometer je izredno kakovostna naprava, serijsko opremljena z ¼-VGA LCD zaslonom, ki omogoča še več načinov spremljanja vadbe. S tem postane vadba zanimivejša, zabavnejša in učinkovitejša.

Podatki, ki jih lahko spremljate na zaslonu med vadbo so:


- čas veslanja; - preveslana razdalja;
- hitrost veslanja / moč zaveslaja v vatih;
- število zaveslajev / ciklus voda - zrak / maximalna hitrost / maksimalna moč;
- srčni utrip;
- povprečna hitrost / moč;
- razlika med levim in desnim zaveslajem / grafični prikaz;

Za podatek hitrosti je mogoče izbirati med naslednjimi enotami:

- m / s; - km / h;
- čas / 500 m;
- čas / 1000 m;Virtualni partner:

Dansprint ergometer je primeren tudi za intervalni trening, saj omogoča nastavitev časa veslanja, preveslano razdaljo in čas počitka med vsakim intervalom. Omogoča tudi veslanje oz. tekmovanje proti virtualnemu partnerju, kateremu lahko nastavite različne hitrosti veslanja, odvisno od vaše pripravljenosti.

Povezava dveh oz. večih računalnikov Dansprint:

Dva oz. več Dansprint računalnikov je mogoče povezati med sabo s povezavo kabla kar omogoča dvema oz. večim tekmovalcem tako skupno treniranje kot tudi tekmovanje med sabo.
Tekmovalec je na ergometru prikazan kot zgornji trikotnik, virtualni partner oz. drugi tekmovalec pa je prikazan kot spodnji trikotnik. Na zaslonu je prikazana razdalja stotih metrov, razlika med dvema trikotnikoma pa se vidi do 0,31 metra.Dansprint Balance

1. Ergo Balance:

2. Ergo Balance 1:Vse dodatne informacije o ponujenih izdelkih in možnosti nakupa lahko dobite:

- na telefonski številki: ++386-40-45-72-30 (Stjepan Janić);

- Pišite nam (odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času):

Vpišite vaše ime: *
Vpišite vaš e-naslov: *
Vpišite vsebino: *
© Nelo Mania 2012. Vse pravice pridržane.